Pui cu garnitura de legume de toamna
PrinteazaPui cu garnitura de legume de toamna din: pui, conopida, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, ardei, gogosar, ulei.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 conopidă
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 4 cepe
- 1 ardei gras verde
- 1 gogoşar
- 1/2 pahar ulei
- 2 linguri pâslă de roşii
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguriţe condiment
Mod de preparare:
Pui cu garnitura de legume de toamna: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra unei cratiţe cu apă şi-l laşi în cuptor timp de 1 oră la foc mediu, învârti puiul din când în când ca să se rumenească frumos.
Speli conopida, o pui la fiert pentru 15 minute în apă cu sare, o scurgi şi o desfaci în bucheţele.
Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o pui pe foc cu 1/2 pahar apă şi 1/2 pahar ulei până se înmoaie şi se căleşte.
Cureţi apoi morcovii, pătrunjelul, cartofii, tai rondele morcovii şi pătrunjelul, cartofii cubuleţe şi pui totul la fiert într-o crâticioară.
După ce a fiert ceapa şi s-a călit, adaugi zarzavatul fiert, ardeiul şi gogoşarul tăiat fâşii, cele 2 linguriţe de condiment şi conopida.
Pui apoi pasta de roşii desfăcută în 2 pahare de apă călduţă şi laşi la foc mic 15-20 de minute.
Când este gata presari verdeaţa tăiată fin. Aduci puiul întreg rumenit cu garnitura de conopidă alături.
Poftă bună!