Pui cu garnitura de legume de toamna

Printeaza

Pui cu garnitura de legume de toamna din: pui, conopida, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, ardei, gogosar, ulei.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 conopidă
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogoşar
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 linguri pâslă de roşii
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrun­jel
  • 2 linguriţe condiment

 

Mod de preparare:

Pui cu garnitura de legume de toamna: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra unei cratiţe cu apă şi-l laşi în cuptor timp de 1 oră la foc mediu, învârti puiul din când în când ca să se rumenească frumos.

Speli conopida, o pui la fiert pentru 15 minute în apă cu sare, o scurgi şi o des­faci în bu­cheţele.

Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o pui pe foc cu 1/2 pahar apă şi 1/2 pahar ulei până se înmoaie şi se căleşte.

Cureţi apoi morcovii, pătrunjelul, car­tofii, tai rondele morcovii şi pă­trunjelul, cartofii cubuleţe şi pui totul la fiert într-o crâticioară.

După ce a fiert ceapa şi s-a călit, adaugi zarzavatul fiert, ardeiul şi gogoşarul tăiat fâşii, cele 2 linguriţe de condiment şi conopida.

Pui apoi pasta de roşii desfăcută în 2 pahare de apă călduţă şi laşi la foc mic 15-20 de minute.

Când este gata presari verdeaţa tăiată fin. Aduci puiul întreg rumenit cu garnitura de conopidă alături.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.