Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp. Ingrediente: 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă) 1 cană de zahăr (sau ajustați […]
Ardei iuti in otet din vin alb
PrinteazaArdei iuti in otet din vin alb din: ardei iute, apa, otet din vin alb, sare grunjoasa, zahar, piper boabe, frunze de dafin.
Ingrediente:
- 2 kg ardei iute
- 1 l apa
- 250 ml otet din vin alb
- sare grunjoasa, dupa gust
- zahar, dupa gust
- piper boabe
- frunze dafin
Mod de preparare:
Speli borcanele şi le sterilizezi. între timp, speli ardeii şi-i pui la scurs.
Amesteci apa cu oţetul, sarea, zahărul, frunzele de dafin şi boabele de piper şi pui compoziţia pe foc, într-o oală, până când dă în câteva clocote.
Opăreşti în acest amestec ardeii aproximativ 10 secunde şi-i scoţi repede cu o spumieră.
Ii aşezi în borcane, torni apa cu oţetul până când sunt bine acoperiţi, înfiletezi capacele şi-i laşi să se răcească înainte să-i pui în cămară.
Ardei iuti in otet din vin alb
Pofta buna!
Pecorino Romano – Beneficii, contraindicatii, retete
Pecorino Romano este un tip de brânză italiană cu o istorie bogată și o aromă distinctivă. Aici sunt câteva aspecte importante despre această brânză: Originea și tradiția: Pecorino Romano este o brânză veche cu rădăcini adânci în Italia. Numele său provine de la cuvântul italian “pecora,” care înseamnă “oaie,” […]
Buni, bun, ma dau in vant dupa astfel de ardei iuti murati