Ardei iuti in otet din vin alb
PrinteazaArdei iuti in otet din vin alb din: ardei iute, apa, otet din vin alb, sare grunjoasa, zahar, piper boabe, frunze de dafin.
- 2 kg ardei iute
- 1 l apa
- 250 ml otet din vin alb
- sare grunjoasa, dupa gust
- zahar, dupa gust
- piper boabe
- frunze dafin
Mod de preparare:
Speli borcanele şi le sterilizezi. între timp, speli ardeii şi-i pui la scurs. Amesteci apa cu oţetul, sarea, zahărul, frunzele de dafin şi boabele de piper şi pui compoziţia pe foc, într-o oală, până când dă în câteva clocote.
Opăreşti în acest amestec ardeii aproximativ 10 secunde şi-i scoţi repede cu o spumieră. Ii aşezi în borcane, torni apa cu oţetul până când sunt bine acoperiţi, înfiletezi capacele şi-i laşi să se răcească înainte să-i pui în cămară.
Ardei iuti in otet din vin alb
Pofta buna!
Buni, bun, ma dau in vant dupa astfel de ardei iuti murati