Peste cu prosciutto si anghinare
PrinteazaPeste cu prosciutto si anghinare din: prosciutto, ulei de masline, ardei rosii, ceapa rosie, usturoi, anghinare, masline negre, pasta de ardei iute, vin alb, file de biban, file de platica.
Ingrediente:
- 2 felii de prosciutto
- 3 linguri ulei de masline
- 2 ardei rosii, feliati
- 2 cepe rosii, felii
- 2 catei de usturoi, felii
- 1 conserva de 300gr inimi de anghinare
- 1 mana masline negre
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- vin alb
- 4 fileuri de biban sau platica
Mod de preparare:
Rupe în două feliile de prosciutto.
Incinge puţin ulei într-o tigaie mare, pune în ea jumătăţile de prosciutto şi prăjeşte-le rapid, până când devin crocante, apoi transferă-le pe o farfurie.
Adaugă restul de ulei în tigaie şi încinge-l.
Pune apoi ardeii, ceapa şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie.
Adaugă inimile de anghinare, măslinele, ardeiul iute şi vinul, asezonează şi găteşte totul 2 minute.
Asezonează peştele şi aşază-l peste legume.
Acoperă bine tigaia cu un capac sau folie de aluminiu şi lasă peştele să se pătrundă 5-6 minute.
Presară deasupra bucăţile de prosciutto şi serveşte cu pâine cu coajă crocantă.
Peste cu prosciutto si anghinare
Pofta buna!