Tocanita de bureti
PrinteazaTocanita de bureti din: bureti, ceapa, usturoi verde, ulei, marar, patrunjel, sare, piper, boia dulce.
- 500 g bureţi proaspeţi
- 1-2 cepe potrivite
- 3-4 fire de usturoi verde
- 3-4 linguri ulei
- 1 legătură de mărar si pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 1 vârf linguriţă de boia dulce
Mod de preparare:
Cureţi bureţii, îi speli bine şi îi toci. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Intr-un ceaun pui ulei la încins, apoi căleşti ceapa până devine translucidă. Adaugi bureţii, acoperi vasul şi îl laşi să fiarbă la foc mic, să se înăbuşe.
Inainte de a fi aproape gata, presari sare, piper, boia de ardei şi adaugi usturoiul curăţat şi tocat mărunt. La sfârşit, presari mărar şi pătrunjel tocat fin. Tocăniţa de bureţi o serveşti cu mămăliguţă.
Pofta buna!