Gogosi cu aroma de lamaie
PrinteazaGogosi cu aroma de lamaie din: faina, lapte, oua, galbenusuri, zahar, drojdie, unt, coaja de lamaie, sare, ulei, zahar pudra.
- 1 kg făină albă
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- 4 gălbenuşuri
- 60 g zahăr
- 60 g drojdie
- 15 linguri unt
- coaja rasă de la 1 lămâie
- sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Incălzeşti untul la foc mic împreună cu laptele şi gălbenşurile. Intr-un bol adaugi făina, cele 3 ouă, praful de sare şi coaja rasă de la lămâie. Drojdia o amesteci cu zahărul şi puţină apă călduţă şi o laşi să crească în volum.
Amesteci apoi toate aceste ingrediente şi frămânţi până vei obţine un aluat moale. Laşi aluatul jumătate de oră la loc călduros, apoi întinzi o foaie cam de grosimea degetului mare.
Cu ajutorul unui pahar faci formele de gogoşi pe care le mai laşi 10 minute la dospit. Intre timp, încingi uleiul în care vei prăji gogoşile. Când gogoşile sunt gata, le scoţi şi le pudrezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!