Gogosi cu aroma de lamaie

Printeaza

Gogosi cu aroma de lamaie din: faina, lapte, oua, galbenusuri, zahar, drojdie, unt, coaja de lamaie, sare, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi cu aroma de lamaie

  • 1 kg făină albă
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 4 gălbenuşuri
  • 60 g zahăr
  • 60 g drojdie
  • 15 linguri unt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Incălzeşti untul la foc mic împreună cu laptele şi gălbenşurile. Intr-un bol adaugi făina, cele 3 ouă, praful de sare şi coaja rasă de la lămâie. Drojdia o amesteci cu zahărul şi puţină apă călduţă şi o laşi să crească în volum.

Amesteci apoi toate aceste ingrediente şi frămânţi până vei obţine un aluat moale. Laşi aluatul jumătate de oră la loc călduros, apoi întinzi o foaie cam de grosimea degetului mare.

Cu ajutorul unui pahar faci formele de gogoşi pe care le mai laşi 10 minute la dospit. Intre timp, încingi uleiul în care vei prăji gogoşile. Când gogoşile sunt gata, le scoţi şi le pudrezi cu zahăr pudră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.