Chiftele in aluat

Printeaza

Chiftele in aluat din: faina, apa calda, ulei de masline, iaurt, drojdie, sare, zahar, ou, seminte de mac, porc, vita, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, piper.

Ingrediente aluat: 

  • 1 kg făină
  • 600 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 175 g iaurt
  • 40 g drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingură seminţe de mac

Ingrediente pentru chiftele:

  • 300 g carne tocată amestec (vită şi porc)
  • 1 ceapă
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură ulei (pentru uns forma)
  • sare, piper

Mod de preparare:

Făina o cerni într-un vas de frământat. In mijlocul ei pui iaurtul, apa, sarea, zahărul, uleiul şi drojdia şi frămânţi un aluat elastic. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit.

Carnea tocată o amesteci bine cu ceapa tocată mărunt, cartoful fiert separat şi pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Din această compoziţie modelezi chiftele rotunde.

Rupi din aluat câte o bucată de mărimea unei mingi de tenis, întinzi aluatul pe masa de lucru, în formă rotundă sau pătrată şi pui în mijloc câte o chifteluţă, pe care o acoperi cu aluat.

Procedezi astfel cu toate chiftelele. Aşezi apoi chiftelele într-o tavă unsă cu ulei, cu partea în care s-au strâns marginile în jos.

Laşi la dospit 20 de minute, după care le ungi cu ou, presari mac şi dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la 170C.

Chiftele in aluat

Chiftele_in_aluat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.