Chiftele in aluat
PrinteazaChiftele in aluat din: faina, apa calda, ulei de masline, iaurt, drojdie, sare, zahar, ou, seminte de mac, porc, vita, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, piper.
Ingrediente aluat:
- 1 kg făină
- 600 ml apă caldă
- 3 linguri ulei de măsline
- 175 g iaurt
- 40 g drojdie
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 ou pentru uns
- 1 lingură seminţe de mac
Ingrediente pentru chiftele:
- 300 g carne tocată amestec (vită şi porc)
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 ou
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură ulei (pentru uns forma)
- sare, piper
Mod de preparare:
Făina o cerni într-un vas de frământat. In mijlocul ei pui iaurtul, apa, sarea, zahărul, uleiul şi drojdia şi frămânţi un aluat elastic. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit.
Carnea tocată o amesteci bine cu ceapa tocată mărunt, cartoful fiert separat şi pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Din această compoziţie modelezi chiftele rotunde.
Rupi din aluat câte o bucată de mărimea unei mingi de tenis, întinzi aluatul pe masa de lucru, în formă rotundă sau pătrată şi pui în mijloc câte o chifteluţă, pe care o acoperi cu aluat.
Procedezi astfel cu toate chiftelele. Aşezi apoi chiftelele într-o tavă unsă cu ulei, cu partea în care s-au strâns marginile în jos.
Laşi la dospit 20 de minute, după care le ungi cu ou, presari mac şi dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la 170C.
Chiftele in aluat
Pofta buna!