Vinete mediteraneene cu mozzarella
PrinteazaVinete mediteraneene cu mozzarella din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii, ketch-up, sare, piper, masline, mozzarella, frunze de busuioc
- 1 ceapă curăţată de coajă şi tocată
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- 400 g roşii cubuleţe la conservă
- 1 lingură cu ketch-up
- sare şi piper proaspăt măcinat
- 2 vinete mari
- 60 g măsline tăiate felii
- 60 g mozzarella
- aproximativ 1 0 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Căleşte ceapa timp de câteva minute cu o lingură de ulei de măsline, adaugă usturoiul şi lasă pe foc timp de 5 minute.
Pune roşiile şi ketchup-ul şi fierbe la foc mic, fără capac, timp de 10-15 minute, până când se îngroaşă. Asezonează.
Taie fiecare vânătă în 8 felii subţiri. Alege cele mai mari 12 felii, dă-le pe fiecare parte cu ulei şi coace-le pe grătar până devin maronii. Pune-le deoparte, pe o hârtie absorbantă.
Coace şi restul feliilor, taie-le în bucăţi şi lasă-le deoparte într-o farfurie. Pune 4 linguri cu sos de roşii şi măslinele deasupra vinetelor tăiate şi amestecă bine.
Incălzeşte cuptorul la 200 °C. întinde feliile de vinete pe o suprafaţă plană şi împarte umplutura între ele.
Presară deasupra jumătate din cantitatea de mozzarella şi jumătate din frunzele de busuioc, tăiate.
Rulează fiecare felie şi pune-le în tavă cu restul de sos de roşii şi mozzarella.
Lasă-le să se coacă timp de 20 minute. Serveşte-le ornate cu frunze de busuioc tocate.
Vinete mediteraneene cu mozzarella
Pofta buna!