Dovlecei umpluţi cu cuşcuş
PrinteazaDovlecei umpluţi cu cuşcuş: dovlecel, cuscus, suc de rosii, ceapa, ulei, busuioc, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 140 g cuşcuş
- 1 cutie mică suc de roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi îi goleşti de conţinut. Miezul dovleceilor îl toci mărunt şi îl amesteci cu cuşcuşul.
Adaugi ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. Amesteci bine şi umpli dovleceii cu această compoziţie.
Aşezi dovleceii vertical într-o cratiţă, adaugi sucul de roşii peste ei, îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă 30 de minute.
Pofta buna!