Supa cu naut si rosii
PrinteazaSupa cu naut si rosii din: bacon, ceapa, usturoi, boia dulce, bulion, roşii, supă, şofran, foi de dafin, cartofi, boabe de baut, patrunjel.
Ingrediente:
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă boia dulce
- 3 linguri bulion
- 2 roşii
- 1 l supă
- 1 praf şofran
- 2 foi de dafin
- 400 g cartofi
- 500 g boabe de năut fierte (conservă)
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie cuburi baconul şi se prăjeşte. Se adaugă ceapa tocată şi după 4 min. se pune şi usturoiul tăiat felii; se mai prăjeşte 1 min.
Se pudrează cu boia; se adaugă bulion şi bucăţele de roşii. Se mai prăjesc câteva minute.
Se toarnă supă şi se adaugă cuburi de cartofi, şofran, foi de dafin şi sare; se fierbe 15 min.
Se scot foile de dafin şi se pasează supa. Se adaugă năut şi se mai fierbe 5 min.Se ornează cu pătrunjel.
Supa cu naut si rosii
Pofta buna!