Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie
PrinteazaFrigarui Hawaii cu ananas si lamaie din: pulpă de porc, amestec de mirodenii pentru grill, amestec de 5 mirodenii chinezeşti, sos dulce de chili, sare, ananas, limettă sau lămâie, ulei de arahide.
Ingrediente:
- 400 g pulpă de porc tăiată bucăţele
- 1 lingură amestec de mirodenii pentru grill
- 2 linguriţe amestec de 5 mirodenii chinezeşti
- 150 ml sos dulce de chili
- sare
- 1/2 ananas, tăiat cuburi
- 1 limettă sau lămâie
- 1 lingură ulei de arahide
Mod de preparare:
Cuburile de carne se pudrează cu cele două amestecuri de mirodenii; se adaugă 2 linguri sos de chili, sare şi sucul de la 1/2 limettă; se lasă să se marineze cca 15 min.
Bucăţile de carne se înfig pe 8 ţepuşe scurte de lemn, alternând cu ananas; se ung cu ulei şi se frig de jur-împrejur 3 min. Se servesc cu restul de sos de chili.
Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie
Pofta buna!