Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana

Printeaza

Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana din: roşii, coaja de lamaie, zahar fin, parmezan ras, ricotta sau urdă dulce, smantana.

Sos_de_rosii_cu_pat_de_crema_de_branza_si_smantana

Ingrediente:

  •  300 g roşii
  •  coaja rasă de la 1 lămâie
  •  170 g zahăr fin
  •  100 g parmezan ras
  • 150 g ricotta sau urdă dulce
  • 200 ml smântână

 

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi roşiile, se presară coajă de lămâie rasă şi zahăr şi se fierb 5-7 min. amestecând continuu.

Se pa­sează şi se lasă să se răceas­că sosul.

Intre timp, într-o oală se lasă să se topească parmeza­nul cu ricotta într-o cantitate mică de smântână.

Se bate restul de smântână sub for­mă de frişcă şi se înglobează în compoziţia de brânză, după ce aceasta s-a răcit.

Se repartizează în ceşcuţe şi se toarnă deasupra sucul de roşii. Se serveşte cu grisine.

Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana

Sos_de_rosii_cu_pat_de_crema_de_branza_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.