Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana
PrinteazaSos de rosii cu pat de crema de branza si smantana din: roşii, coaja de lamaie, zahar fin, parmezan ras, ricotta sau urdă dulce, smantana.
Ingrediente:
- 300 g roşii
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 170 g zahăr fin
- 100 g parmezan ras
- 150 g ricotta sau urdă dulce
- 200 ml smântână
Mod de preparare:
Se taie cuburi roşiile, se presară coajă de lămâie rasă şi zahăr şi se fierb 5-7 min. amestecând continuu.
Se pasează şi se lasă să se răcească sosul.
Intre timp, într-o oală se lasă să se topească parmezanul cu ricotta într-o cantitate mică de smântână.
Se bate restul de smântână sub formă de frişcă şi se înglobează în compoziţia de brânză, după ce aceasta s-a răcit.
Se repartizează în ceşcuţe şi se toarnă deasupra sucul de roşii. Se serveşte cu grisine.
Sos de rosii cu pat de crema de branza si smantana
Pofta buna!