Mere umplute cu sos dulce-acrisor
PrinteazaMere umplute cu sos dulce-acrisor din: mere, piept de pui, porumb, telina, stafide, lamaie, untdelemn, iaurt, smantana, mustar, zahar, curry, sare, piper.
- 4 mere mari, verzi (acrisoare)
- 2 piepti de pui dezosati
- 1 cutie mica de boabe de porumb
- 1 tulpina de telina
- 50 g stafide
- 1 lamaie
- 1 lingura de untdelemn
Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de praf de curry, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati carnea, uscati-o, taiati-o in bucatele si prajiti-o in untdelemn pana se rumeneste.
Scoateti-o pe hartie absorbanta. Stoarceti lamaia. Clatiti si stergeti merele. Taiati-le un capacel si scobiti-le cu varful unui cutit, fara a le perfora.
Stropiti miezul scos cu suc de lamaie. Clatiti ramurica de telina, uscati-o si taiati-o in fasii subtiri. Scurgeti boabele de porumb.
Intr-o salatiera, amestecati iaurturile, smantana, mustarul, zaharul si praful de curry (sa fie dulce, nu iute – scrie pe ambalaj).
Sarati, piperati, adaugati telina, carnea, porumbul, miezul de mar si stafidele. Amestecati si umpleti merele cu compozitia obtinuta. Bagati-le la frigider pana cand le serviti.
Pofta buna!
< sos cu umplute Mere>