Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe
PrinteazaGaluste de branza cu sos fierbinte de fructe din: oua, unt, sare, branza de vaci grasa, gris, fructe mici, zahar, suc de lamaie, smantana.
Ingrediente pentru aluat:
- 2 ouă
- 50 g unt moale
- 1 praf sare
- 300 g brânză de vaci grasă
- 80 – 90 g griş
Ingrediente pentru sos:
- 400 g fructe mici (mure, afine, coacăze, zmeură)
- 100 g zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Se aşază fructele într-o oală; se presară zahăr şi se adaugă suc de lămâie; se zdrobesc uşor cu furculiţa.
Se încălzesc, se lasă să se topească zahărul şi să se încălzească fructele.
Se separă ouăle şi se bat albuşurile. Intr-un castron se bate spumă untul cu sare şi gălbenuşuri; se încorporează brânza de vaci şi grişul.
La final se înglobează cu grijă şi albuşul bătut. Se dă în clocot o cantitate mare de apă cu sare.
Cu ajutorul a 2 linguriţe trecute prin apă rece se scot găluşte de aluat şi se pun în apă clocotită.
Se lasă să fiarbă cca 5 min., timp în care se întorc o dată.
Se scot găluştele cu lingura de spumă şi se repartizează în farfurii; se toarnă deasupra sosul fierbinte de fructe şi se garnisesc porţiile cu smântână.
Galuste de branza cu sos fierbinte de fructe
Pofta buna!