Linzer cu merisoare si migdale

Printeaza

Linzer cu merisoare si migdale din: făină, unt, zahar, oua, fulgi de cocos, biscuiti, migdale, rom, unt, compot de merişoare.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr•3 ouă
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 gălbenuş pentru uns

Ingrediente pentru umplutură 1:

  • 50 g biscuiţi zdrobiţi
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 lingură rom
  • 1 lingură unt
  • zahăr după gust

Ingrediente pentru umplutură 2:

  • un borcan compot de merişoare

Mod de preparare:

Din toate ingredientele (în afară de gălbenuş) se prepară un aluat şi se lasă să se odihnească. Se întin­de apoi o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat şi se transferă pe o tavă mică unsă.

amestecă ingredien­tele pentru prima umplu­tură şi se aşază pe foaia de aluat din tavă. Deasu­pra se repartizează com­potul de merişoare.

Din restul de aluat se în­tinde o altă foaie, din care se taie fâşii pentru a decora suprafaţa prăjiturii. La final se unge aluatul cu gălbenuş şi se coace în cuptorul în­cins la 200-220 °C, până ce se rumeneşte uşor.

lasă să se răcească prăjitura şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Linzer cu merisoare si migdale

Linzer_cu_merisoare_si_migdale

Pofta buna!

 

 

Salată de Paste cu Pesto și Pecorino

din: paste, sos pesto, rosii cherry, ardei gras, branza pecorino romano, sare, piper, busuioc. Combinând textura perfectă a pastelor al dente cu aroma intensă a sosului pesto, dulceața roșiilor cherry, crocanța ardeiului gras și finețea brânzei Pecorino Romano, această salată reprezintă esența bucătăriei italiene într-un mod lejer și […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.