din: paste, sos pesto, rosii cherry, ardei gras, branza pecorino romano, sare, piper, busuioc. Combinând textura perfectă a pastelor al dente cu aroma intensă a sosului pesto, dulceața roșiilor cherry, crocanța ardeiului gras și finețea brânzei Pecorino Romano, această salată reprezintă esența bucătăriei italiene într-un mod lejer și […]
Linzer cu merisoare si migdale
PrinteazaLinzer cu merisoare si migdale din: făină, unt, zahar, oua, fulgi de cocos, biscuiti, migdale, rom, unt, compot de merişoare.
Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr•3 ouă
- 100 g fulgi de cocos
- 1 gălbenuş pentru uns
Ingrediente pentru umplutură 1:
- 50 g biscuiţi zdrobiţi
- 100 g migdale măcinate
- 1 lingură rom
- 1 lingură unt
- zahăr după gust
Ingrediente pentru umplutură 2:
- un borcan compot de merişoare
Mod de preparare:
Din toate ingredientele (în afară de gălbenuş) se prepară un aluat şi se lasă să se odihnească. Se întinde apoi o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat şi se transferă pe o tavă mică unsă.
amestecă ingredientele pentru prima umplutură şi se aşază pe foaia de aluat din tavă. Deasupra se repartizează compotul de merişoare.
Din restul de aluat se întinde o altă foaie, din care se taie fâşii pentru a decora suprafaţa prăjiturii. La final se unge aluatul cu gălbenuş şi se coace în cuptorul încins la 200-220 °C, până ce se rumeneşte uşor.
lasă să se răcească prăjitura şi se serveşte pudrată cu zahăr.
Linzer cu merisoare si migdale
Pofta buna!
Salată de Paste cu Pesto și Pecorino