Chec cu afine si branza de vaci
PrinteazaChec cu afine si branza de vaci din: afine, branza de vaci, oua, lapte, ulei, zahar, faina, bicarbonat.
- 1 kg afine
- 500 g brânză de vaci
- 7 ouă
- 1 cană lapte
- 1/2 cană ulei
- 1 cană zahăr
- un pic mai mult de 1 cană făină
- 1 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă făina şi bicarbonatul stins cu oţet. Pui compoziţia într-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină, presari o parte din afine şi dai checul la cuptor.
In acest timp, pregăteşti crema de brânză astfel: amesteci brânza cu 2 ouă şi afinele rămase şi întinzi această compoziţie în tava de chec, apoi îl mai dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!