Merluciu impachetat la cuptor

Printeaza

Merluciu impachetat la cuptor din: merluciu, ceapa, malsine, lamaie, cimbru, ardei, ulei, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Merluciu impachetat la cuptor

  • 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare)
  • 1 ceapă
  • 100 g măsline negre
  • 1 lămâie
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente:

  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 10 fire de pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţii peştii, îi speli bine, laşi să se scurgă, apoi sărezi şi piperezi pe toate părţile. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, decojeşti lămâia, o tai felii şi îi îndepărtezi sâmburii.

Ungi cu ulei două bucăţi de hârtie de copt, le aşezi una peste alta într-o tavă. Introduci câte o felie de lămâie în fiecare peşte, după care îi aşezi pe toţi în mijlocul tăvii, îi stropeşti cu uleiul rămas, pui şi măs­linele, ardeiul tocat şi presari cimbrul şi pipe­rul după gust.

Impachetezi peştii în hârtia de copt, îi dai la cuptor şi îi laşi să se pătrundă bine, circa 20 de minute. Intre timp, prepari sosul: amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat. Când peştele este gata, îl desfaci din hârtie şi îl aduci pe un platou cu sosul alături.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.