Merluciu impachetat la cuptor
PrinteazaMerluciu impachetat la cuptor din: merluciu, ceapa, malsine, lamaie, cimbru, ardei, ulei, sare, piper, lamaie.
- 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare)
- 1 ceapă
- 100 g măsline negre
- 1 lămâie
- 1 crenguţă cimbru
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 10 fire de pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţii peştii, îi speli bine, laşi să se scurgă, apoi sărezi şi piperezi pe toate părţile. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, decojeşti lămâia, o tai felii şi îi îndepărtezi sâmburii.
Ungi cu ulei două bucăţi de hârtie de copt, le aşezi una peste alta într-o tavă. Introduci câte o felie de lămâie în fiecare peşte, după care îi aşezi pe toţi în mijlocul tăvii, îi stropeşti cu uleiul rămas, pui şi măslinele, ardeiul tocat şi presari cimbrul şi piperul după gust.
Impachetezi peştii în hârtia de copt, îi dai la cuptor şi îi laşi să se pătrundă bine, circa 20 de minute. Intre timp, prepari sosul: amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat. Când peştele este gata, îl desfaci din hârtie şi îl aduci pe un platou cu sosul alături.
Poftă bună!