Chutney de ceapa rosie si vin
PrinteazaChutney de ceapa rosie si vin din: ceapă roşie, ulei de măsline, zahăr brun, vin roşu, oţet de vin roşu, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g ceapă roşie
- 2 linguri ulei de măsline
- 100-120 g zahăr brun
- 100 ml vin roşu
- 150 ml oţet de vin roşu
- sare, piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă ceapa; se căleşte la foc moale, amestecând.
Se adaugă apoi zahăr şi se amestecă; se toarnă deasupra vinul şi se fierbe la foc moale până ce se evaporă aproape tot lichidul.
Se toarnă oţet, se amestecă, se sărează şi se piperează. Se dă în clocot. Se fierbe înăbuşit la foc moale 30 min.
Se ia apoi capacul şi se mai fierbe la foc mijlociu până ce se îngroaşă.
Se toarnă în borcane şi se închid ermetic; se lasă să se răcească şi se depozitează la loc uscat şi răcoros.
Se serveşte la carnea preparată la grătar.
Chutney de ceapa rosie si vin
Pofta buna!
Imi place sosul asta