Crema de gutui cu lamaie
PrinteazaCrema de gutui cu lamaie din: gutui, zahar, gelatina, frisca, ulei.
- 4 gutui
- 250 g zahăr
- 4 linguriţe gelatină (pentru închegat)
- 1 esenţă de vanilie
- zeama de la 1/2 lămâie
- 400 g frişcă
- ulei
Mod de preparare:
Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă. Cureţi apoi 3 gutui de coajă, le tai felii şi le pui la fiert în siropul de zahăr.
Dizolvi gelatina în 200 ml de apă, apoi o ţii pe baie de aburi până se topeşte şi o laşi deoparte 2-3 minute. In acest timp, treci feliile fierte de gutui prin sită şi amesteci piureul obţinut cu gelatina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.
Laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi 200 g frişcă, pui totul într-o formă unsă cu ulei şi dai crema la rece pentru 1 j oră. După ce s-a răcit, o răstorni pe un platou şi o decorezi cu felii din gutuia rămasă şi cu frişcă.
Crema de gutui cu lamaie
Poftă bună!