Crema de gutui cu lamaie

Printeaza

Crema de gutui cu lamaie din: gutui, zahar, gelatina, frisca, ulei.

Ingrediente:Crema de gutui cu lamâie

  • 4 gutui
  • 250 g zahăr
  • 4 linguriţe gelatină (pentru închegat)
  • 1 esenţă de vanilie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 400 g frişcă
  • ulei

 

Mod de preparare:

Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă. Cureţi apoi 3 gutui de coajă, le tai felii şi le pui la fiert în siropul de zahăr.

Gutui1

Dizolvi gelatina în 200 ml de apă, apoi o ţii pe baie de aburi până se topeşte şi o laşi deoparte 2-3 minute. In acest timp, treci feliile fierte de gutui prin sită şi amesteci piureul obţinut cu gelatina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.

Laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi 200 g frişcă, pui totul într-o formă unsă cu ulei şi dai crema la rece pentru 1 j oră. După ce s-a răcit, o răstorni pe un platou şi o decorezi cu felii din gutuia rămasă şi cu frişcă.

Crema de gutui cu lamaie

Crema de gutui cu lamâie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.