Friptura de porc cu sos de rosii si morcov

Printeaza

Friptura de porc cu sos de bulion si rosii din: file de porc, unt, sare, piper, bulon, rosii, morcov.

Friptura_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_morcov

Ingrediente:

  •  1,2 kg file de porc
  •  150 g unt
  •  sare
  •  piper

Ingrediente pentru sos:

  •  2 linguri bulion
  •  4 roşii bine coapte
  •  un morcov

 

Mod de preparare:

Carnea bine spălată si uscată apoi pe un prosop absorbant de bucătărie se unge cu unt pe toată suprafaţa s.i se asază în tava de cuptor. Se presară cu sare şi piper şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se roteşte de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform.

Apoi, se pun în tavă roşiile, bulionul şi morcovul tăiat rondele şi se toarnă apă cât să acopere legumele. Se lasă la cuptor încă o oră, stropind din când în când friptura cu sosul din tavă. Se serveste caldă.

Friptura de porc cu sos de rosii si morcov

Friptura_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.