Friptura de porc cu sos de rosii si morcov
PrinteazaFriptura de porc cu sos de bulion si rosii din: file de porc, unt, sare, piper, bulon, rosii, morcov.
Ingrediente:
- 1,2 kg file de porc
- 150 g unt
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri bulion
- 4 roşii bine coapte
- un morcov
Mod de preparare:
Carnea bine spălată si uscată apoi pe un prosop absorbant de bucătărie se unge cu unt pe toată suprafaţa s.i se asază în tava de cuptor. Se presară cu sare şi piper şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se roteşte de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform.
Apoi, se pun în tavă roşiile, bulionul şi morcovul tăiat rondele şi se toarnă apă cât să acopere legumele. Se lasă la cuptor încă o oră, stropind din când în când friptura cu sosul din tavă. Se serveste caldă.
Friptura de porc cu sos de rosii si morcov
Pofta buna!