Halva de cafea cu susan
PrinteazaHalva de cafea cu susan din: seminţe de susan, ulei, zahar, apa, pasta susan, cafea solubilă dizolvată în două linguri apă, sare.
Ingrediente pentru pasta de susan:
- 500 g seminţe de susan
- 375 ml ulei
Ingrediente pentru halva:
- 400 g zahăr
- 110 ml apă
- 460 g pastă susan
- o lingură cafea solubilă dizolvată în două linguri apă
- un praf sare
Mod de preparare:
Pentru pasta de susan, se pun seminţele în tava cuptorului şi se lasă la cuptor 15 minute, amestecându-le mereu.
Apoi se lasă să se răcorească si se pun în mixer cu jumătate din cantitatea de ulei. Se mixează un minut, se scoate capacul si se adună amestecul de pe pereţii vasului si apoi se pune restul cantităţii de ulei si se mixează din nou.
Pentru halva, se pun apa, zahărul, sarea într-un vas pe foc si se lasă 5 minute pentru a obţine un sirop.
Pasta de susan se pune si ea pe foc si apoi, după ce s-a încălzit, se pune în mixer. I se adaugă cafeaua dizolvată.
Se pune si siropul şi se mixează până ce amestecul pare să fie granulat, aproximativ 2 minute.
Se transferă apoi pasta rezultată într-o formă unsă cu ulei si se lasă o oră la temperatura camerei.
Apoi se pune la frigider de unde se scoate si se serveşte.
Halva de cafea cu susan
Pofta buna!