Halva de cafea cu susan

Printeaza

Halva de cafea cu susan din: seminţe de susan, ulei, zahar, apa, pasta susan, cafea solubilă dizolvată în două linguri apă, sare.

 

Ingrediente pentru pasta de susan:

  •  500 g seminţe de susan
  •  375 ml ulei

Ingrediente pentru halva:

  •  400 g zahăr
  •  110 ml apă
  •  460 g pastă susan
  •  o lingură cafea solubilă dizolvată în două linguri apă
  •  un praf sare

 

Mod de preparare:

Pentru pasta de susan, se pun seminţele în tava cuptorului şi se lasă la cuptor 15 minu­te, amestecându-le mereu.

Apoi se lasă să se răcorească si se pun în mixer cu jumătate din cantitatea de ulei. Se mixează un minut, se scoa­te capacul si se adună amestecul de pe pereţii vasului si apoi se pune restul cantităţii de ulei si se mixează din nou.

Pentru halva, se pun apa, zahărul, sarea în­tr-un vas pe foc si se lasă 5 minute pentru a obţine un sirop.

Pasta de susan se pune si ea pe foc si apoi, după ce s-a încălzit, se pune în mixer. I se adaugă cafeaua dizolvată.

Se pune si siropul şi se mixează până ce ames­tecul pare să fie granulat, aproximativ 2 minute.

 Se transferă apoi pasta rezultată într-o formă unsă cu ulei si se lasă o oră la temperatura ca­merei.

Apoi se pune la frigider de unde se scoate si se serveşte.

 

Halva de cafea cu susan

Halva_de_cafea_cu_susan

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.