Tort delicios de ciocolata neagra – reteta gustoasa

Printeaza

Tort delicios de ciocolata neagra din: făină, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, oua, lapte, ulei, sare, ciocolată de menaj

Tort_delicios_de_ciocolata_neagra

Ingrediente pentru blat:

  •   270 g făină
  •  300 g ciocolată neagră
  •  50 g cacao
  •  2 linguriţe praf de copt
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  •  90 g unt
  •  250 g zahăr pudră
  •  4 ouă
  •  125 ml lapte
  •  2 linguri ulei
  •  un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  •  150 g unt
  •  200 g zahăr pudră
  •  70 g ciocolată de menaj
  •  o lingură lapte

Mod de preparare:

Se topeşte la bain-marie ciocolata, iar făina cu câcaua, praful de copt, bicarbonatul si un,praf de sare se amestecă si se cern.

Untul cu zahărul se freacă si, câna se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle, unul câte-unul, amestecând după fiecare.

Apoi, se pun ingredientele uscate, ciocolata topită, laptele si uleiul $i se mixează bine.

Se toarnă aluatul în forma de copt, se coace 45 de minute si apoi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru cremă, ciocolata si o lingură de apă se topesc, iar untul se freacă bine cu zahărul si apoi se adaugă ciocolata topită.

Se pune si laptele şi se amestecă.

3/4 din cantitatea de cremă obtinută se întinde între cele două foi ale blatului, tăiat în prealabil. Se acoperă cu crema rămasă, se decorează si se dă la rece pentru 3 ore.

Tort delicios de ciocolata neagra

Tort_delicios_de_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.