Tort delicios de ciocolata neagra – reteta gustoasa
PrinteazaTort delicios de ciocolata neagra din: făină, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, oua, lapte, ulei, sare, ciocolată de menaj
Ingrediente pentru blat:
- 270 g făină
- 300 g ciocolată neagră
- 50 g cacao
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 90 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 125 ml lapte
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 150 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 70 g ciocolată de menaj
- o lingură lapte
Mod de preparare:
Se topeşte la bain-marie ciocolata, iar făina cu câcaua, praful de copt, bicarbonatul si un,praf de sare se amestecă si se cern.
Untul cu zahărul se freacă si, câna se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle, unul câte-unul, amestecând după fiecare.
Apoi, se pun ingredientele uscate, ciocolata topită, laptele si uleiul $i se mixează bine.
Se toarnă aluatul în forma de copt, se coace 45 de minute si apoi se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru cremă, ciocolata si o lingură de apă se topesc, iar untul se freacă bine cu zahărul si apoi se adaugă ciocolata topită.
Se pune si laptele şi se amestecă.
3/4 din cantitatea de cremă obtinută se întinde între cele două foi ale blatului, tăiat în prealabil. Se acoperă cu crema rămasă, se decorează si se dă la rece pentru 3 ore.
Tort delicios de ciocolata neagra
Pofta buna!