Vinete mexicane cu usturoi

Printeaza

Vinete mexicane cu usturoi din: orez, vinete, usturoi, ulei, sare, piper, oua.

Ingrediente:Vinete mexicane cu usturoi

  • 1 1/2 pahar cu orez
  • 2 vinete mijlocii
  • 3 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui într-o crăticioară 1 lingură de ulei şi căleşti orezul timp de 5 minute, amestecând mereu.

Adaugi în orez usturoiul tocat şi o vânătă tocată cubuleţe mici.

Pui sare, piper, torni apă cât să acopere totul, apoi laşi să fiarbă până se absoarbe tot lichidul.

Tai cealaltă vânătă în rondele subţiri şi le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul rămas.

Peste rondelele prăjite presari sare, piper şi le laşi să se usuce pe hârtie absorbantă.

Baţi oul şi îl amesteci cu orezul.

Ungi un vas rotund cu ulei, aşezi rondelele de vinete pe fundul vasu­lui, pui orezul deasupra, apoi îl tasezi bine şi pui vasul la frigi­der până a doua zi.

Răstorni vine­tele pe un pla­tou şi ornezi cu feliuţe de ardei roşii şi verzi.

Vinete mexicane cu usturoi

retete

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.