Vinete mexicane cu usturoi
PrinteazaVinete mexicane cu usturoi din: orez, vinete, usturoi, ulei, sare, piper, oua.
- 1 1/2 pahar cu orez
- 2 vinete mijlocii
- 3 căţei usturoi
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-o crăticioară 1 lingură de ulei şi căleşti orezul timp de 5 minute, amestecând mereu.
Adaugi în orez usturoiul tocat şi o vânătă tocată cubuleţe mici.
Pui sare, piper, torni apă cât să acopere totul, apoi laşi să fiarbă până se absoarbe tot lichidul.
Tai cealaltă vânătă în rondele subţiri şi le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul rămas.
Peste rondelele prăjite presari sare, piper şi le laşi să se usuce pe hârtie absorbantă.
Baţi oul şi îl amesteci cu orezul.
Ungi un vas rotund cu ulei, aşezi rondelele de vinete pe fundul vasului, pui orezul deasupra, apoi îl tasezi bine şi pui vasul la frigider până a doua zi.
Răstorni vinetele pe un platou şi ornezi cu feliuţe de ardei roşii şi verzi.
Vinete mexicane cu usturoi
Pofta buna!