Castraveti umpluti cu carne si ghimbir
PrinteazaCastraveti umpluti cu carne si ghimbir din: castraveţi fragezi, came de porc tocată, sos soia, sare, bicarbonat, ou, ulei de arahide, ghimbir.
- 450 g castraveţi fragezi
- 200 g came de porc tocată
- 1 1/2 lingură sos soia
- 1/2 linguriţă sare
- un praf de bicarbonat
- 1 ou
- 2 1/2 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă ghimbir
Mod de preparare:
Se taie castraveţii, bine spălaţi înainte, în felii groase de doi centimetri şi se scobesc de partea cu sâmburi din interior. Se presară cu puţină sare şi se aşază pe un platou.
Ouăle se sparg peste carnea tocată şi se adaugă sosul de soia, sarea, bicarbonatul şi ghimbirul tocat. Se usucă inelele de castraveţi cu un şervet şi se umplu cu tocătura.
Se pune pe foc o cratiţă cu fundul plat, în care s-a turnat uleiul de arahide. Când acesta este bine încins, se ia cratiţa de pe foc, se aşază în ea castraveţii şi se pune înapoi pe foc.
Se lasă până ce s-au rumenit frumos pe o parte. Se toarnă deasupra patru linguri cu apă fierbinte. Se lasă cratiţa acoperită pe foc cam două-trei minute (până ce apa scade).
Castraveti umpluti cu carne si ghimbir
Pofta buna!