Castraveti umpluti cu carne si ghimbir

Printeaza

Castraveti umpluti cu carne si ghimbir din: castraveţi fragezi, came de porc tocată, sos soia, sare, bicarbonat, ou, ulei de arahide, ghimbir.

 

Ingrediente:Castraveti umpluti cu carne si ghimbir

  • 450 g castraveţi fragezi
  • 200 g came de porc tocată
  • 1 1/2 lingură sos soia
  • 1/2 linguriţă sare
  • un praf de bicarbonat
  • 1 ou
  • 2 1/2 linguri ulei de arahide
  • 1 linguriţă ghimbir

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie castraveţii, bine spălaţi înainte, în felii groase de doi centimetri şi se scobesc de partea cu sâmburi din interior. Se presară cu puţină sare şi se aşază pe un platou.

Ouăle se sparg peste carnea tocată şi se adaugă sosul de soia, sarea, bicarbonatul şi ghimbirul tocat. Se usucă inelele de castraveţi cu un şervet şi se umplu cu tocătura.

Se pune pe foc o cratiţă cu fundul plat, în care s-a turnat uleiul de arahide. Când acesta este bine încins, se ia cratiţa de pe foc, se aşază în ea castraveţii şi se pune înapoi pe foc.

Se lasă până ce s-au rumenit frumos pe o parte. Se toarnă deasupra patru linguri cu apă fierbinte. Se lasă cratiţa acoperită pe foc cam două-trei minute (până ce apa scade).

Castraveti umpluti cu carne si ghimbir

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.