Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel

Printeaza

Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada por­cului, ciolan proaspăt, ustu­roi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia.

Racitura_banateana_de_porc_cu_morcov_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 2 urechi de porc
  •  4 picioare de porc
  •  botul şi coada por­cului
  •  1 ciolan proaspăt
  •  4 căpăţâni de ustu­roi
  •  câteva boabe de piper
  •  1 morcov
  •  1 rădăcină de pătrunjel
  •  sare
  •  boia

Mod de preparare:

Speli bine bucăţile de carne de porc. Tai în bucăţi mai mici organele sau bucăţile mai mari, ast­fel încât să încapă cât mai bine în vas. Cureţi şi speli legumele. Pui la fiert bucăţile şi legumele, la foc mic, într-o oală cu 7 litri de apă şi boabele de piper.

Când carnea se desprinde de oase, iar volumul de carne a scăzut aproape la jumătate, probezi pe o far­furie rece, în frigider, dacă se încheagă 1-2 linguri de zeamă. Dacă a trecut proba coagulării, stingi focul şi adaugi usturoiul curăţat şi zdrobit şi sare după gust.

Repartizezi în boluri adânci carnea şi zeama. Dacă nu doreşti să aibă un gust pronunţat de usturoi, strecori zeama printr-o sită deasă. Păstrezi vasele la rece până a doua zi, ca să se închege răciturile. înainte de servire, le pre­sari cu boia şi piper măci­nat.

Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel

Racitura_banateana_de_porc_cu_morcov_si_patrunjel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna racitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.