Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel
PrinteazaRacitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada porcului, ciolan proaspăt, usturoi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia.
Ingrediente:
- 2 urechi de porc
- 4 picioare de porc
- botul şi coada porcului
- 1 ciolan proaspăt
- 4 căpăţâni de usturoi
- câteva boabe de piper
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- sare
- boia
Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de carne de porc. Tai în bucăţi mai mici organele sau bucăţile mai mari, astfel încât să încapă cât mai bine în vas. Cureţi şi speli legumele. Pui la fiert bucăţile şi legumele, la foc mic, într-o oală cu 7 litri de apă şi boabele de piper.
Când carnea se desprinde de oase, iar volumul de carne a scăzut aproape la jumătate, probezi pe o farfurie rece, în frigider, dacă se încheagă 1-2 linguri de zeamă. Dacă a trecut proba coagulării, stingi focul şi adaugi usturoiul curăţat şi zdrobit şi sare după gust.
Repartizezi în boluri adânci carnea şi zeama. Dacă nu doreşti să aibă un gust pronunţat de usturoi, strecori zeama printr-o sită deasă. Păstrezi vasele la rece până a doua zi, ca să se închege răciturile. înainte de servire, le presari cu boia şi piper măcinat.
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel
Pofta buna!
Foarte buna racitura asta