Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea

Printeaza

Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea, drajeuri.

 

Ingrediente pentru blat:

  •  10 ouă
  •  10 linguri zahăr
  •  8 linguri nucă măcinată
  •  4 linguri făină
  •  1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 7 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 400 g margarină
  • 300 ml frişcă
  • 15 biscuiţi
  • 50 ml cafea con­centrată
  • drajeuri pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albu­şurile spumă tare, cu puţină sare. Adaugi trep­tat zahărul şi continui să baţi până când se dizolvă cristalele.

Incorporezi nuca măcina­tă şi făina cernută împreu­nă cu praful de copt, amestecând delicat, de jos în sus.

Tapetezi cu hârtie de copt o cratiţă sau o tavă rotundă mare, torni com­poziţia şi o coci la foc mediu (180 °C), în cuptorul preîncălzit, 40 de minute.

Pentru cremă, pui la fiert 400 ml lapte şi, când clocoteşte, adaugi laptele rece amestecat cu zahărul şi praful de budincă şi con­tinui fierberea, amestecând până se îngroaşă.

Freci spumă margarina cu zahă­rul vanilinat şi încorporezi treptat crema răcită.

Aşezi blatul pe o tavă şi întinzi jumătate din cremă, pe urmă pui biscuiţii înmu­iaţi în cafea şi acoperi cu restul de cremă.

Decorezi tortul cu frişcă bătută, cu bomboane şi fulgi de ciocolată. îl con­sumi după ce l-ai răcit cel puţin 3 ore.

 

Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea

Tort_cu_budinca_de_vanilie_nuca_si_cafea

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.