Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea
PrinteazaTort cu budinca de vanilie, nuca si cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea, drajeuri.
Ingrediente pentru blat:
- 10 ouă
- 10 linguri zahăr
- 8 linguri nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 7 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 400 g margarină
- 300 ml frişcă
- 15 biscuiţi
- 50 ml cafea concentrată
- drajeuri pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, cu puţină sare. Adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când se dizolvă cristalele.
Incorporezi nuca măcinată şi făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând delicat, de jos în sus.
Tapetezi cu hârtie de copt o cratiţă sau o tavă rotundă mare, torni compoziţia şi o coci la foc mediu (180 °C), în cuptorul preîncălzit, 40 de minute.
Pentru cremă, pui la fiert 400 ml lapte şi, când clocoteşte, adaugi laptele rece amestecat cu zahărul şi praful de budincă şi continui fierberea, amestecând până se îngroaşă.
Freci spumă margarina cu zahărul vanilinat şi încorporezi treptat crema răcită.
Aşezi blatul pe o tavă şi întinzi jumătate din cremă, pe urmă pui biscuiţii înmuiaţi în cafea şi acoperi cu restul de cremă.
Decorezi tortul cu frişcă bătută, cu bomboane şi fulgi de ciocolată. îl consumi după ce l-ai răcit cel puţin 3 ore.
Tort cu budinca de vanilie, nuca si cafea
Pofta buna!