Bănuţi de ciocolată cu fistic

Printeaza

Bănuţi de ciocolată cu fistic din: ciocolata neagra, unt, esenta de rom, fistic, migdale, ananas, caise confiate, lichior de ciocolata, menta.

 

Ingrediente:

  • 500 g ciocolată neagră de menaj
  • 200 g unt fără sare
  • esenţă de rom
  • 100 g fistic
  • 50 g migdale
  • 50 g ananas confiat
  • 50 g caise confiate
  • două linguri de lichior de ciocolată
  • mentă

 

Mod de preparare:

Caisele şi ananasul confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi fisticul se pun într-o tavă şi se introduc în cuptor pentru zece minute.

Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Se curăţă de coji, şe taie mărunt şi se pun peste fructele din castron.

Ciocolata se taie în cubuleţe şi se pune la topit la bain-marie.

Când ciocolata s-a topit, se adaugă untul tăiat în cuburi şi se amestecă. Se varsă într-un cas¬tron şi se lasă să se răcească un pic.

Se adaugă fructele tocate, lichiorul de ciocolată şi esenţa de rom. Se amestecă şi se toarnă cu o linguriţă în forme pentru bom¬boane din silicon.

Când s-a răcit ciocolata, se introduc la rece şi se lasă să se întărească.

Se scot din forme şi se pun pe un platou căptuşit cu şerveţele de hârtie, ca să nu se deformeze

Se mai poate adăuga mentă tocată, pentru un gust răcoritor.

 

Bănuţi de ciocolată cu fistic

Bomboane de ciocolata cu alune

Bomboane de ciocolata cu fistic

Bomboane de ciocolata cu fistic din: unt, ciocolata neagra, frisca, biscuiti, lamaie, fistic. Ingrediente: 50 g unt moale 400 g ciocolata neagră de menaj 200 ml frişca lichidă 100 g biscuiţi sfărâmiciosi coaja unei lămâi 150 g fistic   Mod de preparare: Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu untul moale. Ciocolata se topeşte la bain-marie […]

 

 

Inghetata de fistic cu capsune

Inghetata de fistic cu menta si ciocolata

Inghetata de fistic cu menta si ciocolata din: lapte, zahar, oua, frisca lichida, pasta de fistic, esenta vanilie, colorant, fistic, apă, făină de migdale, ulei, menta, ciocolată rasa. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml frişcă lichidă 2 linguri pastă de fistic esenţă vanilie câteva picături de colorant Pentru pasta de fistic: 250 g fistic […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. E bun fisticul. Eu il folosesc mereu la prajituri. Voi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.