Bomboane de ciocolata cu fistic din: unt, ciocolata neagra, frisca, biscuiti, lamaie, fistic. Ingrediente: 50 g unt moale 400 g ciocolata neagră de menaj 200 ml frişca lichidă 100 g biscuiţi sfărâmiciosi coaja unei lămâi 150 g fistic Mod de preparare: Biscuiţii se fărâmiţează şi se amestecă cu untul moale. Ciocolata se topeşte la bain-marie […]
Bănuţi de ciocolată cu fistic
PrinteazaBănuţi de ciocolată cu fistic din: ciocolata neagra, unt, esenta de rom, fistic, migdale, ananas, caise confiate, lichior de ciocolata, menta.
Ingrediente:
- 500 g ciocolată neagră de menaj
- 200 g unt fără sare
- esenţă de rom
- 100 g fistic
- 50 g migdale
- 50 g ananas confiat
- 50 g caise confiate
- două linguri de lichior de ciocolată
- mentă
Mod de preparare:
Caisele şi ananasul confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi fisticul se pun într-o tavă şi se introduc în cuptor pentru zece minute.
Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Se curăţă de coji, şe taie mărunt şi se pun peste fructele din castron.
Ciocolata se taie în cubuleţe şi se pune la topit la bain-marie.
Când ciocolata s-a topit, se adaugă untul tăiat în cuburi şi se amestecă. Se varsă într-un cas¬tron şi se lasă să se răcească un pic.
Se adaugă fructele tocate, lichiorul de ciocolată şi esenţa de rom. Se amestecă şi se toarnă cu o linguriţă în forme pentru bom¬boane din silicon.
Când s-a răcit ciocolata, se introduc la rece şi se lasă să se întărească.
Se scot din forme şi se pun pe un platou căptuşit cu şerveţele de hârtie, ca să nu se deformeze
Se mai poate adăuga mentă tocată, pentru un gust răcoritor.
Bănuţi de ciocolată cu fistic
Inghetata de fistic cu menta si ciocolata
Inghetata de fistic cu menta si ciocolata din: lapte, zahar, oua, frisca lichida, pasta de fistic, esenta vanilie, colorant, fistic, apă, făină de migdale, ulei, menta, ciocolată rasa. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml frişcă lichidă 2 linguri pastă de fistic esenţă vanilie câteva picături de colorant Pentru pasta de fistic: 250 g fistic […]
Pofta buna!
E bun fisticul. Eu il folosesc mereu la prajituri. Voi?