Bacon in aluat

Printeaza

Bacon in aluat din: bacon, faina, praf de copt, unt, branza cheddar, lapte, ketchup, sos worcestershire.

Ingrediente:Bacon in aluat

  • 3 felii lungi de bacon
  • 225g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt, plus extra pentru presărat
  • 25g de unt rece, tăiat în cubuleţe
  • 75g de brânză Cheddar, rasă
  • 150ml de lapte, plus 2 linguri suplimentare pentru glazurare
  • 1 lingură ketchup
  • 1/2 linguriţă de sos worcestershire

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la temperatură ridicată şi dă baconul la cuptor 10 minute, întorcând feliile pe partea cealaltă la jumătatea timpului, până când devin crocante.

Lasă-le să se răcească timp de câteva minute. Intre timp, încinge cuptorul la 180°C şi tapetează cu hârtie de copt o tavă subţire.

Cerne făina şi 1/2 linguriţă de sare într-un bol, adaugă untul, apoi freacă-le pentru a obţine un aluat cu textură de pesmet fin.

Taie baconul în bucăţele şi adaugă-le în bol, împreună cu o treime din cantitatea de brânză.

Amestecă laptele, ketchupul şi sosul Worcestershire într-o carafă. Toarnă acest lichid peste mixul cu bacon, amestecând pentru scurt timp, pentru a obţine un aluat moale.

Presară făină pe suprafaţa de lucru, aşază aluatul pe ea şi modelează-l sub forma unui disc cu diametrul de 18cm.

Unge-l cu lapte, apoi taie-l în 8 felii pornind din centru, cu ajutorul unui cuţit mare.

Aranjează feliile în tava de copt şi presară pe ele brânza rămasă. Coace-le 20-30 de minute sau până când cresc şi devin aurii.

Serveşte-le calde (sau lasă-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri şi păstrează-le într-un recipient închis etanş).

Incălzeşte plăcintele cu bacon în cuptor la temperatură mică (140°C), dacă le-ai preparat în avans.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.