Bacon in aluat
PrinteazaBacon in aluat din: bacon, faina, praf de copt, unt, branza cheddar, lapte, ketchup, sos worcestershire.
- 3 felii lungi de bacon
- 225g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt, plus extra pentru presărat
- 25g de unt rece, tăiat în cubuleţe
- 75g de brânză Cheddar, rasă
- 150ml de lapte, plus 2 linguri suplimentare pentru glazurare
- 1 lingură ketchup
- 1/2 linguriţă de sos worcestershire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la temperatură ridicată şi dă baconul la cuptor 10 minute, întorcând feliile pe partea cealaltă la jumătatea timpului, până când devin crocante.
Lasă-le să se răcească timp de câteva minute. Intre timp, încinge cuptorul la 180°C şi tapetează cu hârtie de copt o tavă subţire.
Cerne făina şi 1/2 linguriţă de sare într-un bol, adaugă untul, apoi freacă-le pentru a obţine un aluat cu textură de pesmet fin.
Taie baconul în bucăţele şi adaugă-le în bol, împreună cu o treime din cantitatea de brânză.
Amestecă laptele, ketchupul şi sosul Worcestershire într-o carafă. Toarnă acest lichid peste mixul cu bacon, amestecând pentru scurt timp, pentru a obţine un aluat moale.
Presară făină pe suprafaţa de lucru, aşază aluatul pe ea şi modelează-l sub forma unui disc cu diametrul de 18cm.
Unge-l cu lapte, apoi taie-l în 8 felii pornind din centru, cu ajutorul unui cuţit mare.
Aranjează feliile în tava de copt şi presară pe ele brânza rămasă. Coace-le 20-30 de minute sau până când cresc şi devin aurii.
Serveşte-le calde (sau lasă-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri şi păstrează-le într-un recipient închis etanş).
Incălzeşte plăcintele cu bacon în cuptor la temperatură mică (140°C), dacă le-ai preparat în avans.
Pofta buna!