Orez cu linte si susan

Printeaza

Orez cu linte si susan din: orez, linte, seminţe de chimen, ulei, seminţe fenugreek, ceapă, praf de tumeric.

Ingrediente:Orez cu linte si susan

  • 125 g orez
  • 60 g linte
  • 2,5 g seminţe de chimen
  • 15 ml ulei
  • 2-5 seminţe fenugreek
  • 60 g ceapă tăiata felii
  • praf de tumeric

Mod de preparare:

Se spala bine orezul şi lintea şi se lasă un sfert de oră în apă să se înmoaie bine. Ceapa se rumeneşte în unt.

Se adaugă şofran, chimen şi fenugreek şi se sotează. Lintea şi orezul, bine scurse, se prăjesc în tigaie trei-patru minute.

Se adaugă 360 ml de apă clocotită, se acoperă cu un capac şi se lasă până ce orezul şi lintea se sfărâmă, aproximativ zece-cincisprezece minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.