Orez cu linte si susan
PrinteazaOrez cu linte si susan din: orez, linte, seminţe de chimen, ulei, seminţe fenugreek, ceapă, praf de tumeric.
- 125 g orez
- 60 g linte
- 2,5 g seminţe de chimen
- 15 ml ulei
- 2-5 seminţe fenugreek
- 60 g ceapă tăiata felii
- praf de tumeric
Mod de preparare:
Se spala bine orezul şi lintea şi se lasă un sfert de oră în apă să se înmoaie bine. Ceapa se rumeneşte în unt.
Se adaugă şofran, chimen şi fenugreek şi se sotează. Lintea şi orezul, bine scurse, se prăjesc în tigaie trei-patru minute.
Se adaugă 360 ml de apă clocotită, se acoperă cu un capac şi se lasă până ce orezul şi lintea se sfărâmă, aproximativ zece-cincisprezece minute.
Pofta buna!