Tort din ficat, hrisca si ou
PrinteazaTort din ficat, hrisca si ou din: ficat de pui, ceapă, făină de hrişcă, oua, lapte, sare, muştar dijon, cartofi, usturoi, ulei, piper.
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui
- 1 ceapă
- 150 g făină de hrişcă
- 3 ouă mari
- 500 ml lapte
- sare
Ingrediente pentru crema:
- 5 ouă
- 4 linguri de muştar dijon
- 3 cartofi
- 1 căţel de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preaprare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o. Adaugă ficăţeii şi lasă-i 5-7 minute la înăbuşit. Pune ficatul la blender împreună cu ouăle, făina, laptele şi sarea. Dacă amestecul iese prea gros, mai pune lapte. Toarnă câte un polonic în tigaia încinsă.
Coace clătita două minute pe fiecare parte. Fierbe cartofii în coajă 30 de minute. Lasă-i să se făcească şi taie-i în cubuleţe. Fierbe trei ouă (tari). Fă maioneza din gălbenuşurile fierte, două gălbenuşuri crude, sare, piper şi ulei.
La final, adaugă muştarul. Adaugă albuşul fiert tăjat cubuleţe şi usturoiul mărunţit. Pune-le peste caţtofi şi omogenizează. Asamblează tortul: întinde amestec de maioneză pe fiecare clătită şi suprapune-le.
Tort din ficat, hrisca si ou
Pofta buna!