Tort din ficat, hrisca si ou

Printeaza

Tort din ficat, hrisca si ou din: ficat de pui, ceapă, făină de hrişcă, oua, lapte, sare,  muştar dijon, cartofi, usturoi, ulei, piper.

Tort_din_ficat_hrisca_si_ou

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 150 g făină de hrişcă
  • 3 ouă mari
  • 500 ml lapte
  • sare

Ingrediente pentru crema:

  • 5 ouă
  • 4 linguri de muştar dijon
  • 3 cartofi
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preaprare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o. Adaugă ficăţeii şi lasă-i 5-7 minute la înăbuşit. Pune ficatul la blender îm­preună cu ouăle, făina, laptele şi sa­rea. Dacă amestecul iese prea gros, mai pune lapte. Toarnă câte un polo­nic în tigaia încinsă.

Coace clătita do­uă minute pe fiecare parte. Fierbe cartofii în coajă 30 de minute. Lasă-i să se făcească şi taie-i în cu­buleţe. Fierbe trei ouă (tari). Fă maio­neza din gălbenuşurile fierte, două gălbenuşuri crude, sare, piper şi ulei.

La final, adaugă muştarul. Adaugă albuşul fiert tăjat cubuleţe şi usturoiul mărunţit. Pune-le peste caţtofi şi omogenizează. Asamblează tortul: întinde amestec de maioneză pe fie­care clătită şi suprapune-le.

Tort din ficat, hrisca si ou

Tort_din_ficat_hrisca_si_ou

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.