Spirale dulci

Printeaza

Spirale dulci  din: făină, drojdie, zahăr, colorant galben, apă.

Ingrediente pentru aluat: Spirale dulci

  • 1/3 ceaşcă făină
  • 1/2 lin­guriţă drojdie
  • 1/2 ceaşcă făină
  • 2 ceşti zahăr
  • 2 picături colorant galben

Ingrediente pentru sirop:

  • 2 ceşti zahăr
  • 2 1/2 ceşti apă

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în puţină apă şi se amestecă cu făina, obţinându-se o pastă groasă. Se lăsă la dospit timp de trei zile, până ce îşi dublează volumul iniţial.

Se iau două linguri din acest aluat şi se prepară o cocă, prin adausul de făină şi puţină apă.

Se adaugă colorantul şi se lasă să se odihnească o jumătate de zi. Se fierbe zahărul în apă, timp de două-trei minute, la flacără mică, siropul trebuind să fie bine legat.

Aluatul se pune într-o sticlă de plastic în dopul căreia s-a făcut un mic orificiu.

Se pune uleiul la încins într-o cratiţă pe foc iute şi se toarnă, în formă de spire, aluatul din sticla de plastic.

Se lasă până ce devin crocante şi se scot. Se lasă la înmuiat în sirop timp de câteva minute.

Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.