Spirale dulci
PrinteazaSpirale dulci din: făină, drojdie, zahăr, colorant galben, apă.
- 1/3 ceaşcă făină
- 1/2 linguriţă drojdie
- 1/2 ceaşcă făină
- 2 ceşti zahăr
- 2 picături colorant galben
Ingrediente pentru sirop:
- 2 ceşti zahăr
- 2 1/2 ceşti apă
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţină apă şi se amestecă cu făina, obţinându-se o pastă groasă. Se lăsă la dospit timp de trei zile, până ce îşi dublează volumul iniţial.
Se iau două linguri din acest aluat şi se prepară o cocă, prin adausul de făină şi puţină apă.
Se adaugă colorantul şi se lasă să se odihnească o jumătate de zi. Se fierbe zahărul în apă, timp de două-trei minute, la flacără mică, siropul trebuind să fie bine legat.
Aluatul se pune într-o sticlă de plastic în dopul căreia s-a făcut un mic orificiu.
Se pune uleiul la încins într-o cratiţă pe foc iute şi se toarnă, în formă de spire, aluatul din sticla de plastic.
Se lasă până ce devin crocante şi se scot. Se lasă la înmuiat în sirop timp de câteva minute.
Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!